USKORO RASPISIVANjE KONKURSA ZA STIPENDIRANjE STUDIJA U REPUBLICI SRBIJI

Fond za mlade talente Ministarstva omladine i sporta uskoro raspisuje konkurs za stipendiranje do 800 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija.

 konkursi_najava

Na inicijativu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića iznos stipendije je prošle godine povećan sa 25.000 na 30.000 mesečno, koliko će i ove godine dobijati  najuspešniji studenti. Stipendija u iznosu od 30.000 dinara dodeljuje se za 10 nastavnih meseci, odnosno jednu akademsku godinu. Konkurs će trajati od 3. oktobra do 14. novembra 2014. godine.

Na konkurs će, po njegovom objavljivanju, moći da se prijave studenti sa svih državnih fakulteta i univerziteta, koji su na završnim godinima osnovnih ili master akademskih studija. U prethodnim godinama Fond za mlade talente je po ovom konkursu stipendirao više od šest hiljada studenata. Iskustvo pokazuje da su dobitnici stipendije najčešće imali prosečnu ocenu višu od 9.50.

Partneri

Top