Uskoro raspisivanje Konkursa za stipendiranje studenata studija drugog i trećeg stepena u inostranstvu

Na 81. sednici Fonda za mlade talente Republike Srbije održanoj 17. septembra 2018. godine, kojom je predsedavao predsednik Fonda za mlade talente Republike Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, doneta je Odluka o raspisivanju Konkursa za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2018/19. godinu.

Na konkurs će, po njegovom objavljivanju, moći da se prijave studenti studija drugog i trećeg stepena koji su završili minimum jednu godinu osnovnih akademskih studija na akreditovanoj visokoškolskoj ustanovi u Republici Srbiji, a koji studiraju na nekom od univerziteta na teritoriji Evropske unije, Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) ili na vodećim svetskim univerzitetima.

U prethodnim godinama Fond za mlade talente je po ovom konkursu stipendirao više od 3800 studenata. Konkurs će biti raspisan do kraja septembra 2018. godine.

Partneri

Top