URUČENjE EVROPSKIH OMLADINSKIH KARTICA STIPENDISTIMA FONDA

Panel diskusija „Mladi na čelu evropskih politika“ održana u aprilu u Domu omladine u organizaciji Ministarstva omladine i sporta i Ambasade Republike Grčke u Republici Srbiji u partnerstvu sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji i EU info centrom dobija svoj epilog.

Stipendistima koji su uzeli učešće na panel diskusiji, u petak, 25 jula u 13 časova biće uručene Evropske omladinske kartice (bivše Euro<26 kartice) sa kojima će moći da ostvare veliki broj popusta i pogodnosti u zemlji i inostranstvu. Događaju u Palati Srbija, pored stipendista Fonda, prisustvovaće i predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Fonda za mlade talente, kao i nosioci licence za Evropsku omladinsku karticu u Srbiji-predstavnici Evropskog omladinskog centra.

eyca-kartica-primer-2

Dodelom besplatnih Evropskih omladinskih kartica u saradnji sa Evropskim omladinskim centrom, Ministarstvo omladine i sporta želi da najboljim studentima – stipendistima Fonda omogući što bolje uslove i što više različitih mogućnosti u svakodnevnom životu, kako bi dalo dodatni podsticaj njihovom aktivizmu i mobilnosti.

Evropsku omladinu karticu danas koristi više od 5 miliona mladih ljudi širom Evrope i preko 70 hiljada mladih u Srbiji, a svi njeni korisnici u prilici su da uživaju u više od 600 različitih popusta na nacionalnom i preko 80.000 popusta na evropskom nivou. Ipak, pored besplatnog putnog osiguranja i popusta na odeću, hranu, prevoz, medicinske, kulturne i obrazove usluge, ona nudi i mnogo više – predstavlja ulaznicu u svet informisanja, mobilnosti, kulture i omladinskih dešavanja. Evropska omladinska kartica podstiče mlade do 30 godina starosti da budu redovno informisani o različitim dešavanjima i učestvuju u njima.

Partneri

Top