СТИПЕНДИСТИ ФОНДА ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ НА РАДИОНИЦИ МУП-А

Државни секретар за омладину Ненад Боровчанин и помоћник министра унутрашњих послова Слободан Недељковић отворили су недавно радионицу на којој су се стипендисти Фонда за младе таленте информисали о раду и најновијим технологијама које се користе у Сектору за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије.

“Србија препознаје младе и њихову важну улогу у друштву. Млади су садашњост и будућност, ресурс иновација и покретачка снага и имајући ово у виду Министарство омладине и спорта препознало је неопходност остваривања континуираног и систематског улагања у развој и успостављање партнерског односа младих и државе, и покренуло иницијативу за реализацију радионице за стипендисте Фонда за младе таленте у Сектору за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије МУП-а”, изјавио је држави секретар за омладину Боровчанин.

Поздрављајући више од 50 најбољих студената-стипендиста Фонда, помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије Слободан Недељковић нагласио је да радионица има за циљ афирмацију примене савремених техничко-технолошких решења у Министарству унутрашњих послова и подршку младим талентима и њиховом даљем стручном усавршавању у Србији.

Он је додао како ће студенти имати прилику да виде нека решења из области електронске управе која имају за циљ да олакшају грађанима решавање законских обавеза на савремен и безбедан начин без одласка у полицијске станице, примену веб апликативног развоја и развоја апликација на мобилним уређајима за приступ подацима и информацијама које се налазе у евиденцијама МУП-а.

Стипендистима је приказана примена савремених технолошких решења која омогућавају коришћење просторних података и праћење локација мобилних терминала које користе припадници Министарства унутрашњих послова за остваривање сигурне и безбедне комуникације, путем ТЕТРА дигиталне радио мреже, као и мобилни командно – контролни комуникациони системи за надзор и поступање у обезбеђивању јавног реда и мира и обезбеђивање државне границе.

Реализована је и посета персонализационом центру у коме се израђују сва идентификациона документа грађана, као и посета електронском рачунарском ТЕТРА комуникационом центру.

Сва приказана решења олакшавају рад полицијским службеницима, а у функцији су борбе пртив криминала, контроле државне границе и других полицијских послова – повећања степена безбедности грађана Републике Србије.

Радионици за стипендисте Фонда за младе таленте под назовом „Нове информационо комуникационе технологије и њихова примена у МУП РС “ организованој присуствовало је преко 50 стипендиста Фонда са различитих високообразованих институција из земље и иностранства.

 Представници Министарства унутрашњих послова и Министарства омладине и спорта су истакли значај организовања оваквих радионица где ће се стипендисти Фонда ближе упознати са радом и активностима  МУП-а, а значајно је и нагласити да су државни секретар за омладину Ненад Боровчанин и помоћник министра унутрашњих послова Слободан Недељковић закључили да ће на нивоу оба министарства бити упућена иницијатива да најбољим полазницима радионице буде омогућена стручна пракса  у Министарству унутрашњих послова која ће бити реализована у наредним месецима.

Партнери

Top