STIPENDISTI FONDA ODLAZE NA STRUČNO USAVRŠAVANjE U KINU

Kompanija Huawei u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta - Fondom za mlade talente po prvi put u Srbiji realizuje projekat Telecom Seeds For The Future kojim će studentima iz Srbije biti omućeno stručno usavršavanje u Kini.

Projektu, koji se realizuje u više od 20 zemalja za studente informacionih tehnologija sa željom da im se omogući upoznavanje sa procesima rada i poslovanja jedne od najvećih kompanija iz oblasti telekomunikacija i informatike, ove godine priključiće se i desetoro stipendista Fonda za mlade talente: Miloš Trujić, Aleksandra Milošević, Martin Osmanović, Milica Jovanović, Vojislav Đukić, Helena Peić Tukuljac, Ilija Atlagić, Jasmin Pavlović, Đorđe Kovačević i Jovan Turanjanin.

huawei - project

Stipendisti Fonda će sa kolegama iz Poljske i Rumunije u periodu od 16. avgusta do 3. septembra imati mogućnost da obavljaju stručno usavršavanje u centrali kompanije Huawei u gradu Šenžen u Kini, a nakon toga i da se upoznaju sa kulturom Kine obilaskom obilaskom većih gradova i kroz kurs kineskog jezika.

Kompanija Huawei snosi sve troškove puta, smeštaja i ishrane stipendista Fonda, a džeparac u iznosu od 250 dolara obezbediće Fondacija „Dragica Nikolić“.

Partneri

Top