СТИПЕНДИСТИ ФОНДА ДОБИТНИЦИ СТИПЕНДИЈЕ ФРАНЦУСКЕ ВЛАДЕ

Стипендисти Фонда за младе таленте Републике Србије, који настављају мастер или докторске студије у Француској, су и ове године на основу потписаног Протокола о пословној сарадњи Министарства омладине и спорта са Француским институтом у Србији постали и стипендисти Француске Владе.

Сарадњом између Министарства омладине и спорта и Француског института у Србији најбољим студентима – стипендистима Фонда за младе таленте, који су уписани на програм мастер и докторских студија из области инжењерства, природних наука, права или политичких наука, се омогућава да добију и стипендију Француске Владе која покрива административне трошкове уписа на факултет, социјалну заштиту, обавезна осигурања, као и трошкове смештаја.

Обостраним стипендирањем 20 студената – стипендиста Фонда који у школској 2015/16. години настављају своје студије на универзитетима у Француској настављена је успешна сарадња између Министарства омладине и спорта и Француског института у Србији и континуирано заједничко стипендирање најбољих студената у Француској. Од 2013. године до данас више од 60 студената који су добили стипендију Фонда за младе таленте за студије у Француској су постали и стипендисти Француске Владе, а заједничком подршком успешним академцима Министарство омладине и спорта, Француски институт у Србији и Француска амбасада у Србији наставили су одличну сарадњу у циљу подршке академском усавршавању и мобилности младих.

Министарство омладине и спорта - Фонд за младе таленте Републике Србије потписали су Протокол о пословној сарадњи са Француским институтом у Србији 11. јуна 2013. године. Том приликом је потписана и Изјава о намерама са Француском амбасадом у Србији, а на основу Спозарума о стратешком партнерству и сарадњи између Владе Републике Француске и Владе Републике Србије, потписаном у Паризу 8. априла 2011. године у циљу унапређивања развоја трајне универзитетске, научне и економске сарадње између Француске и Србије и повратка српских студената у Србију по завршетку студија у Француској.

Листу добитника стипендије Фонда за младе таленте и стипендије Француске Владе можете преузети ОВДЕ.

Партнери

Top