Стипендиста Фонда за младе таленте Републике Србије на свечаности у Софији

Стипендиста Фонда за младе таленте Републике Србије, Лука Јездимировић био је у прилици да у својству „амбасадора талента” представља Републику Србију на свечаности „Награде за успешну децу Бугарске за 2017. годину”, која је одржана у Софији, 9. маја 2018. године.

У троминутном издању, Лука Јездимировић се представио извођењем композиције Две игре за клавир од В. Мокрањца.

Под покровитељством министра за бугарско председавање Саветом Европске уније 2018 и поводом десетогодишњице „Фондација Димитар Бербатов”, у Народном позоришту „Иван Везов” у Софији је 9. маја одржана званична церемонија уручења годишњих Награда за талентовану децу Бугарске у протеклој години. Ове године концепт доделе награда је реализован као концерт на којем су учествовала бугарска талентована деца и њихови вршњаци са западног Балкана. Догађај је преносила национална телевизија Бугарске.

Лука Јездимировић награђен је од стране Фонда за младе таленте Републике Србије 2016. године, за освојено треће место на такмичењу I ранга VIRTUOSI PER MUSICA DI PIANO FORTE, XLIX ROCNIK MELINARODNI KLAVIRNI SOUTEZE USTI NAD LABEM, у Републици Чешкој.

Партнери

Top