Stipendiranje najboljih studenata nastavlja se i u 2015.

„Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, Vlada Srbije će i 2015. godine nastaviti da, preko Fonda za mlade talente, stipendira najbolje studente državnih fakulteta za nastavak studija u zemlji i u inostranstvu“, poručio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić na svečanosti povodom dodele plaketa stipendistima koji školovanje nastavljaju na master i doktorskim studijama na prestižnim evropskim i svetskim univerzitetima.

svecanost_eu2014_15

Skoro 500 studenata je na Konkursu za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu i na vodećim svetskim univerzitetima od Vlade Republike Srbije, kroz Fond za mlade talente, dobilo sredstva za nastavak školovanja u inostranstvu. Stipendija po studentu, za akademsku godinu, iznosi oko 540 hiljada dinara.

„Pred nama je kraj jedne izuzetno teške godine za Srbiju, ali isto tako i godine u kojoj su napravljeni koraci koji obećavaju bolju budućnost za našu zemlju. Od najboljih studenata koji školovanje nastavljaju u inostranstvu očekujemo da budu aktivan deo te budućnosti. U želji da situaciju promenimo na bolje, izborili smo se da, u malom budžetu kakav nalaže ekonomska situacija, obezbedimo da ove stipendije dobije čak 500 studenata“, rekao je ministar Udovičić poručivši da od stipendista očekuje da vredno uče, rade i šire mrežu kontakata, te da se, po završetku školovanja, vrate u zemlju i donesu sveže ideje i inicijative za nastavak izgradnje jake i poštovane Srbije.

Partneri

Top