Sastanak sa predstavnicima kancelarija za mlade

Danas je u Pokrajinskoj vladi u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu  održan sastanak sa predstavnicima kancelarija za mlade u AP Vojvodini i predstavnicima OPENS-a.

Pozdravljajuću prisutne, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta istakao je da će sekretarijat  još snažnije podržavati omladinsku politiku i rad kancelarija za mlade. Sekretar je naglasio da će u narednom periodu posetiti lokalne samouprave u kojima  funkcionišu kancelarije za mlade i upoznati se sa  planovima za budući period.

Koordinatorka za sardnju sa institucijama OPENS-a, Nataša Igić prezentovala  je predstavnicima kancelarija za mlade  program Vlade Republike Srbije „Moja prva plata”. Cilj ovog programa je da se podstakne zapošljavanje mladih, a sprovodi ga Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za IT i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Zaključak održanog sastanka jeste to da će kancelarije za mlade u AP Vojvodini pružiti podršku u promociji programa „Moja prva plata“ i motivisati mlade iz svojih lokalnih zajednica da konkurišu na otvorene pozicije i steknu prva radna iskustva u realnom radnom okruženju.

Sastanku je prisustvovala i Dejana Vasić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za omladinu.

Partneri

Top