PREDSTAVNICI FONDA NA PRIJEMU PEXIM FONDACIJE

U PEXIM fondaciji je 12. septembra održan svečani prijem povodom predstavljanja nove generacije stipendista koji će svoje studije nastavniti na Univerzitetu u Kembridžu.

pexim1

Od svog osnivanja PEXIM fondacija uložila je oko 460.000 evra u stipendiranje 16 studenata iz Srbije i Makedonije koji su svoje studije nastavili u Velikoj Britaniji, a ove godine troje mladih nastaviće svoje obrazovanje na Kembridžu u oblastima ekonomije, matematike i inženjerstva.

Goste je ispred PEXIM fondacije pozdravio Mihail Petreski, direktor fondacije i ambasador Velike Britanije u Srbiji, Nj.E Denis Kif, a prisutnima su se obratili i stipendisti koji svoje studije nastavljaju na Univerzitetu u Kembridžu.

pexim2

Svečanosti je prisustvovao i Miloš Radosavljević, koordinator Fonda za mlade talente a  u razgovoru sa predstavnicima PEXIM fondacije i Ambasadorom Velike Britanije zajednički je ocenjeno da ovakve aktivnosti i saradnja imaju veliki značaj za obrazovanje i profesionalni razvoj i usavršavanje mladih.

PEXIM fondacija i Ministarstvo omladine i sporta – Fond za mlade talente  u februaru 2011. godine potpisali su Protokol o saradnji, a protokol podrazumeva pružanje zajedničke podrške mladim talentima iz Srbije na Univerzitetu u Kembridžu.

Partneri

Top