OTVOREN KONKURS „NOVA TEHNOLOŠKA PREDUZEĆA“

Pozivamo stipendiste Fonda za mlade talente da se do 20. septembra prijave na konkurs „Nova tehnološka preduzeća“ čiji je cilj podsticanje mladih na preduzetništvo i samozapošljavanje.

Konkurs sprovodi „ICT Hab“ uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a ideja je da se doprinese povećanju zaposlenosti u Srbiji.

Na konkurs mogu da se prijave stipendisti, starosti do 30 godina, nakon čega će biti izabrano 80 njih koji će dobiti šansu da budu deo programa.

Za studente završnih godina projekat podrazumeva besplatan šestomesečni program podrške razvoju preduzetničkih veština u oblasti informaciono–komunikacionih tehnologija (IKT) i pokretanju sopstvenog biznisa. Nakon obuke planirano je otvaranje najmanje četiri start-apa u oblasti IKT.

Odabrani studenti početnih godina proći će dvomesečnu „Školu poslovnog iskustva“, koju će voditi uspešni preduzetnici iz Srpske asocijacije menadžera (SAM) i Sekcije mladih perspektivnih lidera (SAMPLE), što će im pomoći da u budućnosti samostalno razvijaju ideje i projekte. Neke od tema su: razvoj biznis modela, konkurentnost, upravljanje stresom, startegije prodaje poslovnim korisnicima i prezentovanje investitorima. Više informacija o konkursu nalazi se na sajtu http://icthub.rs/ntp

Partneri

Top