OBNOVITE ENERGIJE – RENOUVELEZ VOS ENERGIES!

Od 11. septembra do 18. oktobra 2014. godine, Francuski institut u Srbiji, u saradnji sa svojim partnerima, organizuje seriju dešavanja na temu obnovljivi izbori energije, u okviru naučnih aktivnostim predviđenih za početak školske godine kroz program „Obnovite energiju!“, koji se sestoji iz sledećih delova: Izložba „Energije za održivi svet“, Televizijska emisija o otkrićima i nauci „Nije to ništa strašno“ o novim tipovima energije, Interaktivna radionice i naučni eksperiment o različitim tipovima energije.

a

Takođe, 11. septembra biće uručene nagrade takmičenja „Ruke u testu 2104“ na kojem su učestvovale osnovne i srednje škole iz Srbije sa projektima na temu smanjenja potrošnje energije.

Predstavnici Ministarstva omladine i sporta i Fonda za mlade talente prisustvovaće zvaničnom otvaranju ove manifestacije 11. septembra od 18 časova.

Podsećamo da Ministarstvo omladine i sporta – Fond za mlade talente u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji i Ambasadom Francuske u Beogradu sprovodi aktivnosti namenjene stipendistima Fonda, koji studiraju u Francuskoj a u skladu sa Protokolom o saradnji koji je potpisan 11. juna 2013. godine.

Partneri

Top