Ministar Udovičić U Kosovskoj Mitrovici uručio stipendije i donirao sportsku opremu za osnovne škole

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je ugovore o stipendiranju Fonda za mlade talente studentima u Kosovskoj Mitrovici, kojih je danas trostruko više u odnosu na period od pre četiri godine. Uz ministra Udovičića, ugovore za stipendije i poklone najboljim studentima uručio je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, a dodeli su prisustvovali ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Darko Stanić.

“Danas sa ponosom mogu da kažem da je broj stipendista iz Kosovske Mitrovice utrostručen i da ste baš vi oni mladi ljudi Srbije za koje nište manje od najboljeg nije prihvatljivo, koji su vredni, uporni i istrajni da dosegnu svoje ideale i sve ciljeve koje imamo učine mogućim. Vi treba da budete idioli današnjice, jer vi jeste istinski pbednici i jeste motiv svima nama”, kazao je ministar.

On je čestitao stipendistima i njihovim roditeljima koji su ih, kako kaže, izveli na pravi put, ali i profesorima u Kosovskoj Mitrovici koji se, prema njegovim rečima, godinama trude da taj Univerzitet ima veći broj studenata i stipendista.

Nakon svečanog uručenja stipendija ministar Udovičić i državni sekretar Darko Stanić, sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Markom Đurićem i predsednikom Saveza za školski sport Srbije, Željkom Tanaskovićem, u sali OŠ “Branko Radičević“ uručili su sportsku opremu za fiskulturne sale za četiri škole: OŠ „Branko Radičević“ iz Kosovske Mitrovice, Tehničke škole „Suvo grlo“ iz Srbica, OŠ “Sveti Sava“ iz Klokota i OŠ “Milan Rakić“ iz Babinog Mosta.

Donirana oprema za svaku školu sastoji se od kompleta golova sa mrežama, koševa i košarkaških tabli, mreža za odbojku i 40 lopti za četiri sporta. Akcija ima za cilj da do kraja godine 15 % fiskulturnih sala širom Srbije dobije novu sportsku opremu kako bi učenici mogli da imaju uslove za bavljenje sportom u skladu sa najsavremenijim standardima.

Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Savezom za školski sport sprovodi akciju donacije kompleta opreme za školske fiskulturne sale u 95 škola u Srbiji, a današnja donacija deo je ove velike akcije koja će se nastaviti i ove godine za još 60 škola.

Partneri

Top