Министар Удовичић доделио стипендије најбољим и најперспективнијим студентима и спортистима

Најбољим студентима, стипендистима Фонда за младе таленте, са Универзитета у Београду, Универзитета уметности у Београду, Универзитета одбране и Криминалистичко-полицијске академије у Београду и најперсективнијим спортистима Републике Србије министар омладине и спорта Вања Удовичић доделио је у петак, 18. маја на Калемегдану уговоре о стипендирању.

Том приликом, министар Удовичић је честитао добитницима стипендија на сјајним резултатима које постижу, на чињеници да су најбољи у областима којима се баве, на смелости и упорности које су предуслов сваког успеха да помере границе и поставе нове рекорде и истакао да су ови млади људи за сваки понос, најпрестижнији бренд Србије, свако од њих појединачно најбољи амбасадор наше земље, а ове стипендије резултат њиховог знања, труда, залагања и посвећености.

,,И ове године у континуитету са претходним повећали смо и број и износ стипендија што показује системску одлуку државе да младима у Србији омогућимо најбоље услове и подржимо их на њиховом путу да истрају у својим највишим амбицијама, буду најбољи у областима које су изабрали као животне позиве и као што су данас најбоље што Србија има, да тако и сутра буду покретачи за сигурну и још бољу будућност наше земље. Држава цени и препознаје ваш труд и рад. Будите победници, победите све до сада постављене границе”, рекао је Удовичић.

Фонд за младе таленте Републике Србије, под окриљем Министарства омладине и спорта, својим радом потврђује опредељеност државе да се континуирано улаже у оно што је највредније, у младе људе, који јесу, и биће, најважнији ресурс Србије. Значајна је чињеница да је у претходне четири године, повећан број стипендиста који студирају у Републици Србији са 1.000 на 1.300, а износ стипендије са 25.000 на 30.000 динара месечно, која се исплаћује за десет наставних месеци, односно једну академску годину.

 „Желим да искажем свој осећај поноса на своју државу што је препознала да су њен највећи потенцијал млади људи. Дивно је да нам се пружа могућност да на животној раскрсници каква је последња година студија осетимо да се цени наша изузетност и да са дашком безбрижности можемо да се приберемо и препознамо своје путеве. Зато је наша обавеза да покажемо поштовање и осећај одговорности које носи ова престижна стипендија“, рекао је у име студената Петар Симић, студент Медицинског факултета у Београду.

Партнери

Top