FOND ZA MLADE TALENTE PREDSTAVLjEN NA SAJMU SPORTA

Na Sajmu sporta, na kojem su se od 27. do 29. novembra predstavljali rezultati i planovi podrške sportistima, kao i važnost bavljenja sportom, o značaju ulaganja u mlade i njihovo obrazovanje i akademsko i stručno usavršavanje, govorio je rukovodilac Fonda Miloš Radosavljević.

IMG_0827

 Govoreći o značaju Fonda za mlade talente u pogledu finansijske i institucionalne podrške države učenicima srednjih škola i studentima, koordinator Radne grupe Fonda se posebno osvrnuo na aktivnosti i konkurse Fonda koji se odnose na učenike srednjih škola koji postižu izuzetne uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima iz oblasti sporta, kao i sportiste koji postižu izuzetne akademske rezultate na domaćim i inostranim fakultetima i univerzitetima.

 „Fond za mlade talente, koji svoje konkurse realizuje u okviru Ministarstva omladine i sporta, važno je sredstvo i instrument u podršci mladima. Kroz realizaciju konkursa Fonda, država pokazuje brigu o mladima, najbolji učenici i studenti dobijaju značajnu finansijsku pomoć, a Ministarstvo omladine i sporta, kroz saradnju sa najboljim kompanijama i institucijama omogućuje mladima sticanje prvih profesionalnih iskustava“, istakao je Radosavljević.

IMG_0850

 Posebno je značajno što su prezentaciji Fonda za mlade talente prisustvovali učenici srednjih škola ili studenti koji su nagrađeni i stipendirani za postignute sportske rezultate. Posle prezentacije, sadašnji i budući stipendisti Dositeje su nastavili druženje, a predstavnici Fonda za mlade talente su zajedno sa stipendistima obišli Sajam sporta i učestvovali u nizu sajamskih sadržaja.

Partneri

Top