ФОНД ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ ДОДЕЛИО 500 СТИПЕНДИЈA ЗА ИНОСТРАНСТВО

На 63. седници Фонда за младе таленте, одржаној 7. децембра 2015. године којом је председавао министар омладине и спорта и председник Фонда Вања Удовичић, донета је Одлука о усвајању Листе добитника стипендије по Конкурсу за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2015/16. годину.

На овогодишњи конкурс Фонда, који је трајао од 15. јула до 16. октобра 2015. године, пријавио се 591 кандидат, а 500 се налази на Листи добитника стипендије. Због већег броја кандидата који испуњавају све услова конкурса приступило се рангирању кандидата на основу којег је додељен максималан број стипендија по наведеном конкурсу. Приликом  рангирања у обзир је узето да ли су кандидати уписали факултет и универзитет који се налази на Листи водећих светских универзитета или на Листи високошколских установа из области уметности, да ли су целокупне студије завршили на факултетима и универзитетима у Републици Србији, колико пута су аплицирали за стипендију Фонда и успешност студирања на основним академским студијама.

Листу добитника стипендије можете преузети ОВДЕ

Обавештења о износу стипендије по наведеном конкурсу, као и о терминима за потписивање Уговора о стипендирању са добитницима стипендије биће благовремено објављена.

Партнери

Top