DODELA POMOĆI PRIKUPLjENE NA HUMANITARNOM KONCERTU U AUSTRIJI

Stipendistkinja Milica Pašić i organizacija IKUBIK iz Austrije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta – Fonda za mlade talente,  će u petak, 12. septembra u 12 časova u Braon salonu Palate Srbije uručiti finansijsku pomoć kolegama iz opština Obrenovac, Krupanj i Paraćin koje su pogođene u majskim poplavama.

slika_mozarteum_1

Sredstva prikupljena na humanitarnom koncertu koji je Milica organizovala u partnerstvu sa kompanijom IKUBIK iznose oko 6000 evra, i biće podeljena stipendistima koji su dostavili neophodnu dokumentaciju o šteti na objektima nastaloj usled poplava.

Dodeli novčane pomoći će, pored Milice Pašić, prisustvovati stipendisti Fonda iz ugroženih opština, predstavnici organizacije IKUBIK, Ministarstva omladine i sporta i Fonda za mlade talente.

Gostima će se ispred Ministarstva omladine i sporta obratiti Nenad Borovčanin, državni sekretar u Sektoru za omladinu.

Fond podseća da se više od 1700 stipendista priključilo akciji prikupljanja pomoći ugroženima u poplavama, organizujući koncerte i druge aktivnosti u zemlji i inostranstvu, donirajući novčana sredstva i humanitarnu pomoć, kao i u sanaciji i čišćenju terena posle poplava.

Partneri

Top