ПОЗИВ ЗА АНГАЖОВАЊЕ СТИПЕНДИСТА ФОНДА У КОМПАНИЈИ MDPI НА ПОЗИЦИЈИ ПРОДУКЦИЈСКОГ УРЕДНИКА

Обавештавамо стипендисте Фонда да је компанија MDPI, чланица Научно-технолошког парка Београд, са седиштем у Базелу (Швајцарска)  објавила конкурс за место Продукцијског уредника за часописе на енглеском језику.

Кандидат за наведену позицију треба да поседује диплому основних студија из било које области, минимум B2 ниво енглеског језика, познавање HTML-a, XHTML-a ili XML-a (основно знање програмирања сматраће се као предност), општа знања о MSoffice апликацијама, E-mail, способност брзог учења, комуникационе и интерперсоналне вештине, као и мотивисаност и способност испуњавања задатака у датом року.

Позиција Продукцијског уредника обухвата copy-editing радове и конверзију из Word-a или LaTeX-a у XML, у machine-readable формат. Copy-editing обухвата корекцију форматирања и решавање проблема у тексту, као што су употреба симбола и табела и захтева примећивање детаља. XML конверзија је полу-аутоматизован процес где едитори морају обезбедити квалитетан резултат у виду финалног XML-a који је произведен из оригиналног текста. Изабрани кандидати радили би независно и на скраћивању рокова како би објављени радови достигли високе стандарде што је очекивано од стране аутора и академских едитора.

Сви заинтересовани кандидати – стипендисти Фонда за младе таленте, треба да пошаљу мотивационо писмо и CV најкасније до среде, 1. новембра 2017. године на е-маил: jelena.ilic@mos.gov.rs.

Компанија MDPI је компанија која већ 20 година послује у области дигиталног издаваштва и издаје више од 160 научних, open access, електронских и других часописа. Компанија има своје развојне центре у Америци, Шпанији, Србији и Кини нуди идеалне могућности за усавршавање и развој у међународном окружењу. Више информација о компанији: http://www.mdpi.com/about

Партнери

Top