ФОНД ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ УЧЕСТВОВАО НА САЈМУ СТИПЕНДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НИШУ

Уз учешће великог броја студената и представљањем програма стипендија многобројних фондација и институција, на Универзитету у Нишу одржан је први Сајам стипендија на ком је презентацију одржао Фонд за младе таленте. Сајам је организовао Центар за развој каријере студената и истраживача Универзитета у Нишу уз подршку Универзитетске библиотеке "Никола Тесла".

Сајам је отворио проректор Универзитета у Нишу проф. др Драган Денић, који је позвао студенте да се у што већем броју пријаве за разне програме мобилности које Универзитет нуди о оквиру међународне сарадње и тако упознају различите системе образовања и стекну искуства у новим срединама. Поред Фонда за младе таленте, програме стипендија  су представили представници Фондације др Зоран Ђинђић, Темпус фондације, Француског института у Србији, EURAХESS-а Србија, DAAD - немачке службе за академску размену, компаније Леони и Универзитета Politecnico di Milano. Чланови ESN студентске мреже су изнели искуства студената који су боравили у иностранству по програмима стипендирања студената Универзитета у Нишу.

Руководилац Фонда за младе таленте Милош Радосављевић одржао је получасовну презентацију о активностима Фонда за младе таленте, а том приликом су студентима представљени програми и конкурси Фонда за младе таленте.

Студенти су на располагању имали и богату понуду рекламног материјала и  флајера на штанду Фонда за младе таленте где су од представника Фонда, такође, добили и додатне информације о жељеним програмима стипендија.

Партнери

Top