ФОНД ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ НА САЈМУ СТИПЕНДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ

У Београду је 27. и 28. септембра одржан 4. Сајам стипендија на којем је прилику да се представи имао и Фонд за младе таленте Републике Србије.

Овај догађај чији је организатор Универзитетски Центар за развој каријере и саветовање студената окупио је на једном месту домаће и стране институције које додељују стипендије и друге облике финансијске подршке студентима и дипломираним студентима.

Сајам је отворио академик проф. др Владимир Бумбаширевић, ректор Универзитета у Београду. На свечаном отварању присутнима се обратила и проф. др Весна Мандић, помоћник министра за развој и високо образовање у Министарству просвете, науке и технолошког развоја.

Отварању ове манифестације присуствовали су бројни амбасадори и чланови дипломатског кора, представници факултета, фондација, организација и компанија које додељују стипендије и велики број студената.

Учесници сајма су представили стипендије и програме за мобилност за мастер и докторске студије, студентске размене, студијске и истраживачке боравке у иностранству, као и стипендије за учење страних језика. На сајму су своје програме представили Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Фондација Темпус, Фондација др Зоран Ђинђић, Француски институт у Србији, Амбасаде Сједињених Америчких Држава, Канаде, Велике Британије, Републике Чешке, Републике Грчке, Републике Јужне Кореје, Немачка служба за академску размену DAAD, Представништво Россотрудничества у Србији РЦНК „Руски дом“, неколико европских универзитета и успешних компанија.

Презентацију Фонда за младе таленте, која је одржана у Свечаној сали Ректората, пратило је више од 250 студената који су искористили прилику да се ближе информишу о могућностима стипендирања студија у земљи и иностранству. Такође, штанд Фонда за младе таленте је био један од најпосећених на Сајму стипендија, а представници Фонда су одговaрали на питања заинтересованих студената и делили промотивни материјал који садржи све неопходне информација о стипендијама и наградама које додељује Фонд за младе таленте.

Партнери

Top