slide 10
slide 9
slide 6
slide 5
slide 4
 
 
 

Француски институт у Србији

Француски институт у Србији присутан је већ више од шездесет година у Београду. Француски институт у Србији ради под јединственим брендом који је прихватило неких 160 културних центара и института у целом свету и тиме омогућило да културна политика Француске буде боље препознатљива и видљива у иностранству, а посебно у Србији. Француски институт у Србији има три главна задатка: да буде излог савремених француских идеја и културе, да подржи наставу француског језика, да учини Француску још атрактивнију на пољу високог образовања и истраживања. http://www.institutfrancais.rs

Протокол о сарадњи са Француским институтом у Србији потписан је 11. јуна 2013. године на период од две године. Према овом протоколу Француски институт ће доделити и стипендију Француске владе, која покрива трошкове студентског социјалног осигурања у Француској и обезбедиће статус „стипендисте Француске владе“, сваком српском студенту који добије стипендију „Доситеја“ коју додељује Фонд за младе таленте Републике Србије који уписује мастер или докторске студије из области инжењерства, природних наука, права или политичких наука, изузимајући све остале области.

Резултат досадашње сарадње Фонда за младе таленте и Француског института у Србији је 20 добитника стипендије Фонда који су своје студије наставили у Француској добили статус стипендиста Француске владе.