slide 10
slide 9
slide 6
slide 5
slide 4
 
 
 

Запошљавање најбољих студената!

27. мај 2013. године, Нови Сад

Центар за каријерно вођење и саветовање младих талената, Фонд за младе таленте „Доситеја“ и НИС Газпром Њефт организовали су у просторијама НИС-а “Career days”. Овај скуп,  намењен стипендистима Фонда за младе таленте, резултат је вишегодишње сарадње између Министарства омладине и спорта и једне од водећих енергетских компанија у региону- НИС Газпром Њефта. Сарадња је остварена у циљу пружања подршке за развијање каријере најталентованијим младима у земљи.

“Career days” намењен је најистакнутијим стипендистима/кињама Фонда за младе таленте, који су усмерени на изучавање техничких наука, и то оних профила који одговарају области у којој НИС послује.

„Незапосленост је највећи проблем у Србији, а посебно младих којих је скоро 300.000 без посла. Када је млад човек запослен онда он може да планира породицу, слободно време, летовања и зимовања, да брине о здрављу, да сам брине и планира свој живот. Фонд за младе таленте републике Србије стипендира годишње  до 1500 најбољих студената чија је просечна оцена на студијама 9,50, а од данас им помажемо и да након завршетка студија добију запослење у најбољим компанијама, јер су и они најбољи. Они ће својим знањем и радом поспешити рад компанија у којима се запосле, а та продуктивност компанија управо ће отварати нова радна места за остале незапослене.“, рекао је поводом овог догађаја  државни секретар за омладину Министарства омладине и спорта, Ненад Боровчанин.

Манифестација “Career days”  резултат је НИС-овог пројекта „Енергија знања“, у оквиру којег НИС остварује сарадњу са различитим научним институцијама и универзитетима.


Коментари