Udovičić u NIS-u: Saradnja s uspešnim kompanijama – šansa za zapošljavanje mladih

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko razgovarali su danas o mogućnostima za  zapošljavanje mladih stručnjaka koji su trenutno na studijama na programima od interesa za NIS.

photo2

Ministar Udovičić je istakao da je nezaposlenost mladih jedan od najvećih problema sa kojima se Srbija suočava.

„Vlada Srbije je zapošljavanje mladih postavila među svoje prioritete, a Ministarstvo omladine i sporta uspostavlja saradnju s najuspešnijim kompanijama koje posluju u našoj zemlji, kako bismo mladima otvorili put do prvog posla. U direktnim kontaktima s privredom želimo da osmislimo programe koji će rezultirati povećanjem zaposlenosti mladih, da omogućimo obuke mladih  za deficitarna zanimanja, kao i spajanje mladih stručnjaka s kompanijama, poput NIS-a, u kojima će moći da naprave svoje prve profesionalne korake, pokažu svoje veštine, dokažu se i krenu sa građenjem karijere“, rekao je ministar omladine i sporta koji je danas u NIS-u posetio stipendiste Fonda za mlade talente koji obavljaju praksu u toj kompaniji.

Model saradnje koji imaju Ministarstvo omladine i sporta i kompanija NIS je dokaz da kada se uspostave pravi odnosi s privredom zapošljavanje mladih nije nerešiv problem. Naime, u prethodnom periodu, u NIS-u je posao zaslužilo 34 državnih stipendista Fonda za mlade talente, koji su najbolji studenti u Srbiji.

„Mi i Ministarstvo omladine i sporta imamo iste vrednosti, pa je kompanija NIS do sada zaposlila više od 600 mladih i talentovanih ljudi. Primer naše dobre saradnje je to da više od 30 stipendista Fonda za mlade talente danas radi u NIS-u. Osim toga, kroz naše programe, mi promovišemo i sport i sportske vrednosti u našoj kompaniji“, rekao je Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a.

Vanja Udovičić zahvalio je kompaniji NIS i njenom generalnom direktoru Kirilu Kravčenku što su prepoznali značaj ulaganja u mlade i što imaju sluha za naše najbolje studente i daju im šansu za prve profesionalne korake.

Ministar je zahvalio NIS-u i na ulaganjima ove kompanije u srpski sport.

Partneri

Top