PREDSTAVNICI FONDA NA OTVARANjU KONFERENCIJE MICROSOFT - SINERGIJA 2014

U sredu, 22. oktobra 2014. godine u hotelu Crown Plaza u Beogradu svečano je otvorena Konferencija Sinergija 2014 u organizaciji Microsoft Srbija.  Na konferenciji je održana panel diskusija na temu „Kako unaprediti e – upravu u Srbiji” na kojoj su razmenjena iskustva i ideje u pogledu razvijanja e-uprave u Srbiji i njenog značaja u radu i funkcionisanju državnih organa i privrede.

microsoft_sinergija2014

Pored predstavnika Ministarstva omladine i sporta – Fonda za mlade talente, na panel diskusiji učestvovali su i predstavnici drugih ministarstava, agencija, kompanija, kao i predstavnici IT sektora kojima je ova oblast od izuzetnog značaja za poboljšanje poslovne klime u Srbiji.

Zajednički zaključak svih učesnika panel diskusije je da je neophodno nastaviti na unapređenju saradnje javne administracije i privatnog sektora, kao i dostupnosti e-uprave stanovništvu. Takođe je istaknuto da je uređenje zakonskog okvira od izuzetnog značaja za unapređenje e-uprave i da je budućnost privrede i javnog sektora u elektronskom poslovanju.

Nakon panel diskusije održana je sesija namenjena obrazovnim ustanovama na kojoj je bilo reči o poboljšanju obrazovanja korišćenjem informacionih tehnologija, gde su učesnicima prezentovani primeri dobre prakse u svetu.

Partneri

Top