POTPISIVANjE UGOVORA O STIPENDIRANjU U ČETVRTAK, 20. DECEMBRA

Obaveštavamo dobitnike stipendije po Konkursu za stipendiranje najboljih studenata drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2018/19. godinu da je Radna grupa Fonda na mejl adrese navedene u prijavama dobitnika stipendija uputila informaciju o terminima za potpisivanje ugovora, važnim pitanjima za zaključenje ugovora i primer ugovora o stipendiranju.

Potpisivanje ugovora o stipendiranju obaviće se u Palati Srbija, Bulevar Mihajla Pupina 2, istočno krilo, peti sprat, sala 533, u četvrtak 20. decembra 2018. godine u sledećim terminima:

 • studenti sa početnim slovom prezimena A, B, V, Ž i E od 9 do 10 časova;
 • studenti sa početnim slovom prezimena G, D, Đ, I, L, U i Č od 10 do 11 časova;
 • studenti sa početnim slovom prezimena J, K, O, H i Dž od 11 do 12 časova;
 • studenti sa početnim slovom prezimena M, Lj i Š od 12:00 do 13:00 časova;
 • studenti sa početnim slovom prezimena P, R i T od 13:00 do 14:00 časova;
 • studenti sa početnim slovom prezimena Z, N, S, Ć, F i C od 14:00 do 15:00 časova

Radna grupa Fonda za mlade talente podseća dobitnike stipendije da prilikom potpisivanja ugovora o stipendiranju obavezno sa sobom ponesu važeća lična dokumenta radi identifikacije (lična karta ili pasoš) i kopiju kartice ličnog dinarskog tekućeg računa radi provere podataka u ugovoru.

Za potpisivanje ugovora obavezno je lično prisustvo dobitnika stipendije. U izuzetnim i opravdanim slučajevima (bolest stipendiste ili opravadano odsustvo) potpisivanje ugovora može obaviti osoba koja ima overeno ovlašćenje za potpisivanje ugovora o stipendiranju.

Ovlašćeno lice na dan zaključenja ugovora treba da donese sledeća dokumenta:

 1. overeno ovlašćenje (original dokument);
 2. jednu kopiju ovlašćenja (kopija ne mora da se overava);
 3. svoju ličnu kartu;
 4. podatke o dobitniku stipendije u čije ime potpisuje ugovor. Podaci o dobitniku (a ne dokumenta) koje ovlašćeno lice treba da ima su:
 • podaci iz lične karte/pasoša (JMBG dobitnika stipendije, adresa, opština i mesto prebivališta, a ne boravišta);
 • broj dinarskog tekućeg računa dobitnika stipendije;
 • naziv fakulteta i univerziteta na kom je dobitnik stipendije završio celokupne osnovne akademske studije ili minimum jednu godinu osnovnih akademskih studija u Republici Srbiji;
 • stepen studija i naziv univerziteta na kom je dobitnik stipendije upisan u školskoj 2018/19. godini, kao i država u kojoj studira

Obaveštavamo još jednom dobitnike stipendije da je potpisivanje ugovora predviđeno isključivo u navedenom terminu kako bi se u što kraćem roku pripremili nalozi za isplatu stipendija za sve dobitnike.

Podsećamo dobitnike stipendije ili ovlašćena lica  da je prilikom dolaska na potpisivanje ugovora o stipendiranju u Palatu Srbija neophodno da budu adekvatno obučeni radi nesmetanog ulaska u zgradu (nedozvoljen ulazak u trenerci i sportskoj opremi).

            Još jednom vam svima čestitamo na stipendiji Dositeja!

Partneri

Top