Нова шанса за младе: У току је пријављивање за реализацију програма ,,Моја прва плата”

Национална служба за запошљавање, на основу Уредбе о програму подстицања запошљавања младих „Моја прва платаˮ, расписала је Јавни позив за реализацију овог  програма 20. августа 2021. године . Јавни позив доступан је на сајту Националне службе за запошљавање (www.nsz.gov.rs) и сајту Моја прва плата (www.mojaprvaplata.gov.rs).

Током трајања програма Национална служба за запошљавање исплаћује новчану накнаду у износу од 22.000 динара младима са средњим образовањем, односно 26.000 динара младима са високим образовањем, на месечном нивоу, и уплаћује допринос за случај повреде на раду и професионалне болести, за младе укључене у овај програм.

Овим програмом даје се могућност младима који немају  радно искуство да обаве праксу на конкретним пословима код послодавца,  у циљу стицања знања, вештина и компетенција за рад и на тај начин повећају своје могућности за запошљавање.

Позивамо стипендисте Фонда за младе таленте који су незапослени и који испуњавају услове из позива да се пријаве за учешће у програму. Пријављивање је почело 01. октобра 2021. и трајаће до 31. октобра 2021. године и могуће је искључиво преко сајта   www.mojaprvaplata.gov.rs.

Молимо све заинтересоване стипендисте Фонда за младе таленте да своју заинтересованост за учешће искажу и Министарству омладине и спорта на мејл fond@mos.gov.rs до 17. октобра 2021. године да би им доставили додатне материјале о програму и активностима које се спроводе док траје пријављивање.

Партнери

Top