NENAD BOROVČANIN OTVORIO RADIONICU U NARODNOJ BIBLIOTECI SRBIJE

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, Nenad Borovčanin i v.d. upravnika Narodne biblioteke, Svetlana Jovčić su 17. decembra 2013. godine otvorili radionicu za stipendiste Fonda pod nazivom Narodna biblioteka Srbije - 181 godina misije i zaštita nacionalne pisane kulturne baštine“.

Prilikom otvaranja radionice Nenad Borovčanin je istakao značaj Narodne biblioteke u podizanju svesti o kulturi kod mladih i da bi sve ustanove kulture trebalo da slede primer Narodne biblioteke i pruže priliku za profesionalni razvoj mladim ljudima.

Podržavajući ovu ideju Svetlana Jovčić, v.d. upravnika Narodne biblioteke je naglasila da Narodna biblioteka Srbije pokušava da kroz niz aktivnosti bude još bliža korisnicima i da je uvek spremna za saradnju sa mladim ljudima.

Na radionici stipendisti su saznali više o istoriji biblioteke, o usponima i preprekama na koje je biblioteka nailazila od osnivanja do danas, a prilikom posete laboratoriji videli su  i sam proces restauracije konzervacije papira i pergamenta.

Najbolji kandidati, stipendisti Fonda za mlade talente dobiće mogućnost obavljanja stručne prakse u skladu sa mogućnostima Narodne biblioteke Srbije.

Partneri

Top