НЕНАД БОРОВЧАНИН ОТВОРИО РАДИОНИЦУ У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ СРБИЈЕ

Државни секретар у Министарству омладине и спорта, Ненад Боровчанин и в.д. управника Народне библиотеке, Светлана Јовчић су 17. децембра 2013. године отворили радионицу за стипендисте Фонда под називом Народна библиотека Србије - 181 година мисије и заштита националне писане културне баштине“.

Приликом отварања радионице Ненад Боровчанин је истакао значај Народне библиотеке у подизању свести о култури код младих и да би све установе културе требало да следе пример Народне библиотеке и пруже прилику за професионални развој младим људима.

Подржавајући ову идеју Светлана Јовчић, в.д. управника Народне библиотеке је нагласила да Народна библиотека Србије покушава да кроз низ активности буде још ближа корисницима и да је увек спремна за сарадњу са младим људима.

На радионици стипендисти су сазнали више о историји библиотеке, о успонима и препрекама на које је библиотека наилазила од оснивања до данас, а приликом посете лабораторији видели су  и сам процес рестаурације конзервације папира и пергамента.

Најбољи кандидати, стипендисти Фонда за младе таленте добиће могућност обављања стручне праксе у складу са могућностима Народне библиотеке Србије.

Партнери

Top