НАКОН ДОДАТНОГ РАЗМАТРАЊА ДОДЕЉЕНО ЈЕ ЈОШ ПЕТ СТИПЕНДИЈА ЗА СТУДИЈЕ У ИНОСТРАНСТВУ

На 55. седници Фонда за младе таленте, одржаној 16. децембра 2014. године донета је Одлука о допуни Листе добитника стипендије по Конкурсу за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2014/15. годину.

На седници Фонда разматране су пријаве 11 кандидата који испуњавају све услове конкурса и имају потпуну документацију а за које је Стручна комисија предложила додатне критеријуме за њихово рангирање како би се стипендирао максималан предвиђени број студената на студијама у иностранству.

Стручна комисија је размотрила неколико критеријума на основу којих је утврдила предлог да се пет кандидата уврсте на Листу добитника стипендије по наведеном конкурсу. Приликом додатног рангирања предност су имали кандидати који први пут аплицирају за стипендију Фонда за младе таленте, који су једну или више од једне године завршили на факултетима у Републици Србији и који су уписани на универзитет који се налази на Листи водећих светских универзитета која је саставни део Конкурса.

Фонд за младе таленте је у складу са наведеним усвојио Листу од додатних пет кандидата који су уврштени на Листу добитника стипендије Фонда по наведеном конкурсу чиме је стипендиран максималан број од 500 студената који је превиђен Одлуком о образовању Фонда. Листу можете преузети овде.

Наведена листа је објављена на интернет страници Министарства омладине и спорта Републике Србије –  www.fondzamladetalente.rs.

Партнери

Top