BOROVČANIN SA STIPENDISTIMA FONDA ZA MLADE TALENTE U NARODNOJ BIBLIOTECI SRBIJE - ŠANSA ZA PRAKSU I ZAPOSLENjE -

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin sutra će posetiti stipendiste Fonda za mlade talente koji učestvuju na Radionici „Narodna biblioteka Srbije - 181 godina misije i zaštita nacionalne pisane kulturne baštine“ (utorak, 17. decembar, 10 sati, Skerlićeva 1, Beograd).

 Fond za mlade talente i Narodna biblioteka Srbije organizuju radionicu sa ciljem da učesnici saznaju o konzervaciji i restauraciji papira i pergamenta (o postupcima digitalizacije, mikrofilmovanja, konzervacije i restauracije), o metodologiji rada na zaštiti stare i retke bibliotečke građe u Narodnoj biblioteci Srbije, posete laboratoriju Narodne biblioteke Srbije u cilju upoznavanja pojedinačnih procesa konzervacije i restauracije. Nakon radionice učesnici će biti upoznati sa istorijatom Narodne biblioteke i procesom  restauracije i konzervacije u celini.

 Najbolji kandidati – stipendisti Fonda dobiće mogućnost prakse ili zaposlenja u skladu sa mogućnostima Narodne biblioteke Srbije.

 Predviđeno je da državni sekretar Nenad Borovčanin održi sastanak sa Svetlanom Jančić, v.d. upravnikom Narodne biblioteke Srbije a da potom i zvačično otvaranje radionice, obraćanje stipendistima i davanje izjava predstavnicima medija. Takođe je predviđeno da državni sekretar obiđe i Odeljenje za konzervaciju prilikom kog će se susresti sa Tanjom Lošić, stipendistkinjom Fonda za mlade talente koja je zaposlena u Narodnoj biblioteci Srbije.

Partneri

Top