БОРОВЧАНИН СА СТИПЕНДИСТИМА ФОНДА ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ СРБИЈЕ - ШАНСА ЗА ПРАКСУ И ЗАПОСЛЕЊЕ -

Државни секретар у Министарству омладине и спорта Ненад Боровчанин сутра ће посетити стипендисте Фонда за младе таленте који учествују на Радионици „Народна библиотека Србије - 181 година мисије и заштита националне писане културне баштине“ (уторак, 17. децембар, 10 сати, Скерлићева 1, Београд).

 Фонд за младе таленте и Народна библиотека Србије организују радионицу са циљем да учесници сазнају о конзервацији и рестаурацији папира и пергамента (о поступцима дигитализације, микрофилмовања, конзервације и рестаурације), о методологији рада на заштити старе и ретке библиотечке грађе у Народној библиотеци Србије, посете лабораторију Народне библиотеке Србије у циљу упознавања појединачних процеса конзервације и рестаурације. Након радионице учесници ће бити упознати са историјатом Народне библиотеке и процесом  рестаурације и конзервације у целини.

 Најбољи кандидати – стипендисти Фонда добиће могућност праксе или запослења у складу са могућностима Народне библиотеке Србије.

 Предвиђено је да државни секретар Ненад Боровчанин одржи састанак са Светланом Јанчић, в.д. управником Народне библиотеке Србије а да потом и звачично отварање радионице, обраћање стипендистима и давање изјава представницима медија. Такође је предвиђено да државни секретар обиђе и Одељење за конзервацију приликом ког ће се сусрести са Тањом Лошић, стипендисткињом Фонда за младе таленте која је запослена у Народној библиотеци Србије.

Партнери

Top