slide 10
slide 9
slide 6
slide 5
slide 4
 
 
 

СТИПЕНДИСТА ФОНДА НЕНАД ПЕТРОВИЋ

Рођен је 1992. године у Пироту. Завршио је основну школу као ученик генерације, а гимназију као најбољи ученик природно-математичког смера уз Вукову диплому. Као ученик и студент, постигао је запажене резултате на такмичењима из различитих наставних области – математике, физике, биологије, историје, српског и енглеског језика и хорског певања. У слободно време се бави продукцијом мултимедијалних садржаја (музика, спотови и рачунарска анимација). Омиљени хоби му је компоновање и продукција електронске музике на рачунару, а од инструмената свира клавијатуру.

Уписао је Електронски факултет у Нишу 2011. године (смер Рачунарство и информатика) , а завршио у јунском року 2015. године са оценом  10 на завршном раду и укупном просечном оценом  10 као најбољи студент генерације.

Такође, носилац је повеља од стране Електронског факултета на крају прве, друге и треће године за  завршену годину студија са просечном оценом  10 у јунском року и укупним просеком  10. Добитник је стипендије Фонда за младе таленте “Доситеја”,  као студент завршне године основних академских студија , а тренутно прима стипендију овог фонда намењену српским студентима у иностранству. Добитник је Плакете Града Ниша за просечну оцену 10 у току студија. Као гимназијалац, два пута је добио новчану награду Фонда за освојене награде на републичким такмичењима из историје и биологије.

Своје образовање је наставио у Италији, и тренутно је  студент мастер студија на универзитету Politecnico di Milano, студијски програм под називом Computer Science and Engineering. Уже области интересовања су му обрада мултимедијалних сигнала и биоинформатика.

За овај универзитет се определио првенствено због великог избора предмета који су на располагању, што даје могућности да се студент сам усмери и специјализује у складу са својим сколоностима. Осим тога, Politecnico di Milano спада у водеће светске универзитете и препознат је широм света као угледна високошколска установа. Овај универзитет је популаран међу српским студентима и представља избор многих успешних студената из области архитектуре, инжењерства и менаџмента.

Ненад је у међувремену постао асистент – истраживач на Politecnico di Milano у области моделовања и пројектовања рачунарских инфраструктура и свој посао обавља у оквиру два пројекта од којих је један интернационални.

„По завршетку студија планирам да се вратим у Србију, упишем докторске студије и бавим се  научно-истраживачким радом“, истакао је Ненад.

Као једну од највећих предности студија у иностранству истиче интеракцију са студентима и предавачима који долазе из других земаља и са других континената. Управо то проширује видике и омогућава студентима да размене искуства и знање са својим колегама који су претходно студирали на различитим универзитетима, али и да сазна о њиховом претходном образовном систему, начину живота и обичајима, што се може искористити за унапређење студија и образовног система код нас.


Коментари