slide 10
slide 9
slide 6
slide 5
slide 4
 
 
 

СТИПЕНДИЈА ДОСИТЕЈА ЗА 987 СТУДЕНАТА

Фонд за младе таленте Републике Србије објавио је Листу добитника стипендије по Конкурсу за стипендирање најбољих студената  завршних  година: основних академских студија или мастер академских студија или интегрисаних академских студија са високошколских установа чији је оснивач Репубика Србија, за школску 2012/2013 годину.

Ове године стипендију Фонда у износу од 25.000,00 динара месечно добиће 987 најбољих студената на факултетима и универзитетима чији је оснивач Република Србија, за период од десет наставних месеци. Последњи студент на Листи добитника стипендије има просечну оцену 9,55, што је највећа просечна оцена од када Фонд расписује конкурсе за стипендирање студената завршних година студија у Републици Србији.

Фонд за младе таленте  је, од средине 2008. године од када се налази у надлежности Министарства омладине и спорта до сада издвојио више од 2,6 милијарде динара за финансијску подршку за више од 9.800 ученика средњих школа и студената. По Конкурсу за стипендирање најбољих студената у Србији Фонд за младе таленте стипендирао је близу 5.000 студената високошколских установа чији је оснивач Република Србија и за те намене утрошено је око 1,5 милијарде динара.

Листа добитника стипендије објављена је на интернет страницама Министарства омладине и спорта – www.mos.gov.rs и Фонда за младе таленте – www.dositeja.rs, као и на омладинском порталу „Замисли живот“ – www.zamislizivot.org.

Радна група Фонда за младе таленте накнадно ће обавестити добитнике стипендије о терминима за потписивање Уговора о стипендирању.

Листу можете преузети ОВДЕ.

Честитамо свим добитницима стипендије „Доситеја“!

___________________________________________________________________________________________________

Конкурс за стипендирање студената завршних година: основних академских студија или мастер академских студија или интегрисаних студија на високошколским установама чији је осниваћ Република Србија за школску 2012/13. Годину расписан је 3. Октобра, трајао је до 10. Новембра 2012. Године и спроведен је у складу са постојећом Одлуком о образовању Фонда и не постоји правна могућност да се за генерацију студената 2012/13. Година повећају износи стипендија.

Министарство омладине и спорта подржава иницијативу члана Фонда за младе таленте и минстра финансија и привреде Млађана Динкића да се стипендије за студирање у Републици Србији са 25. 000 повећају на 30 000 динара. Међутим, износ стипендије по овогодишњем Конкурсу у односу на постојећу правну регулативу је највиши могућ. Министарство омладине и спорта иницираће промену Одлуке о образовању Фонда и предложити већи износ стипендија. Уколико Влада усвоји овај предлог, измењена Одлука о образовању ће се односити на генерацију студената који студије уписују у школској 2013/14. Години.

 


Коментари