slide 10
slide 9
slide 6
slide 5
slide 4
 
 

O НАМА

Желећи да на системски начин покаже бригу државе за младе и њихову будућност, Влада Републике Србије је у августу 2008. године основала Фонда за младе таленте који се налази у надлежности Министарства омладине и спорта. Фонд за младе таленте на годишењем нивоу стипендира и награђује око 2500 ученика средњих школа и студената. Од дана од када је основан, Фонд је кроз стипендије и награде стипендирао више од 20000 студената и ученика средњих школа а за те намене је уложио више од 5.2 милијарди динара(бруто).

Председник Фонда за младе таленте је Вања Удовичић, министар омладине и спорта, a чланови Фонда су министри Владе Републике Србије, ректор Универзитета у Београду, као и председник Српске академије наука и уметности.

Основни  циљ Фонда за младе таленте је подстицање и вредновање изузетних постигнућа младих талената Републике Србије у различитим областима, а у смислу њиховог даљег теоријског и стручног усавршавања, као и професионалног напретка.

Од 2010. године награда / стипендија која се додељује талентованим и успешним ученицима и студентима добила је име – ”Доситеја”. Назив  награде инспирисан је најпознатијим српским просветитељем и реформатором, Доситејем Обрадовићем, који је својим радом оставио неизбрисив траг у нашој историји.

Фонд за младе таленте је својим стипендистима, кроз сарадњу са значајним институцијама као што су НИС Гаспром Нефт, Народна библиотека Србије, Српска академија наука и уметности, компанија Microsoft и Јat Airways, а.д. Француски институт у Србији, Теленор, Пексим фондација, итд. омогућио низ додатних активности и погодности које им могу пружити значајну подршку у даљем школовању и стручном усавршавању.