slide 10
slide 9
slide 6
slide 5
slide 4
 
 
 

,,Моја прва плата“ – Сјајна прилика за младе

Поводом програма ,,Моја прва плата” https://mojaprvaplata.gov.rs/ који је покренула Влада Републике Србије, пријављивање за младе људе заинтересоване да почну своју радну каријеру почело је 8. октобра, а трајаће до 8. новембра. Држава препознаје значај и важност улагања у младе, који су садашњост и будућност друштва, те ће инвестирати две милијарде динара, како би њих 10 хиљада добило прилику да стекну радно искуство и потенцијално будуће запослење. Оспособљавањем младих за рад, уједно се пружа подршка и привреди у решавању проблема недостатка кадрова.

Програм ,,Моја прва плата” намењен је младима са средњим и високим образовањем, до навршених 30 година живота, без радног искуства. За младе са завршеним средњим образовањем биће обезбеђена месечна новчана накнада у износу од 20 хиљада динара, а за оне са завршеним високим образовањем износиће 24 хиљаде динара.

Пријаве послодаваца пристигле су из читаве Србије, из компанија различитих делатности и обима, а више од 70 одсто позиција доступно је за кандидате са завршеном средњом школом.

Све информације о програму, начину пријављивања и оглашеним позицијама за које послодавци траже младе можете пронаћи на порталу „Моја прва плата”, https://mojaprvaplata.gov.rs/ .


Коментари