slide 10
slide 9
slide 6
slide 5
slide 4
 
 
 

ФОНД ДОНЕО ОДЛУКУ О РАСПИСИВАЊУ КОНКУРСА ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДА УЧЕНИЦИМА СРЕДЊИХ ШКОЛА ЗА ПОСТИГНУТЕ УСПЕХЕ ТОКОМ 2012. ГОДИНЕ

Фонд за младе таленте при Министарству омладине и спорта са задовољством саопштава да je на 42. седници Фонда, одржаној 29. јануара 2013. године, донео одлуку о расписивању Конкурса за доделу награда ученицима средњих школа за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству у току календарске 2012. године.

Конкурс ће бити објављен крајем фебруара и трајаће месец дана, а прилику да добију награду Фонда добиће сви ученици средњих школа који су освојили једну од прве три награде/места у појединачној конкуренцији на републичким или међународним такмичењима која се налазе у Календару такмичења и смотри ученика средњих школа за школску 2011/2012. и 2012/2013. годину Министарствa просвете, науке и технолошког развоја, осим за област физичког васпитања где се награђују најбољи постигнути резултати на такмичењима и у екипној конкуренцији и области уметности где се поред наведених календара МПНТР користити и Стандарди за рангирање такмичења из области музичке и балетске уметности.

Фонд за младе таленте је од 2008. године до почетка 2013. године наградио преко 3500 ученика средњих школа који су постигли изузетне успехе на републичким и међународним такмичењима.

Овогодишњи конкурс за награђивање ученика средњих школа биће објављен у пет дневних листова, као и на интернет страницама Министарства омладине и спорта – www.mos.gov.rs и Фонда за младе таленте – www.dositeja.rs, на омладинском порталу „Замисли живот“ – www.zamislizivot.org  и „Facebook” страници Фонда за младе таленте.

 Такође, у циљу што бољег информисања ученика текст наведеног конкурса биће прослеђен свим директорима средњих школа на територији Републике Србије и начелницима школских управа.


Коментари