slide 10
slide 9
slide 6
slide 5
slide 4
 
 
 

Државни секретар Боровчанин посетиo Математичку гимназију у Београду

Непосредан повод за посету Боровчанина најуспешнијој школи у Србији по броју освојених  медаља на међународним такмичењима био је разматрање могућности за проширење и остваривање нових видова сарадње између МОС-а и Математичке гимназије.

Државни секретар је директору Математичке гимназије, професору Срђану Огњановићу, представио детаље Конкурса за доделу награда ученицима средњих школа за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству током 2012. године, које додељује Фонд за младе таленте под окриљем  Министарства омладине и спорта Републике Србије, чија је председница министарка омладине и спорта проф. др Алиса Марић, некада и сама ученица Математичке гимназије:

 Реч је о једнократним наградама у износу од 20 до 200 хиљада динара у зависности од ранга такмичења. Промоцијом учења и знања, МОС настоји да се у Србији изгради нови систем вредности у коме ће узори бити најбољи ђаци, студенти и спортисти. Образовање, спорт и здрава породица су предуслови за успех и срећу у животу-рекао је Боровчанин.

Директор Математичке гимназије, Срђан Огњановић је, захваљујући се на посети државног секретара, истакао да МОС и Матемтичка гимназија већ остварују добру сарадњу, али и да простора за њено унапређење увек има:

 До сада је 370 ученика Математичке гимназије добило награде из Фонда за младе таленте, и оне су добродошле као подстрек и материјална подршка у овим тешким временима. Захвални смо Министарству на подршци константној афирмацији науке и учења међу младима, а напомињем да се већина наших ученика рекреативно или активно бави спортом, чиме развијају такмичарски дух и осећај за ферплеј-рекао је Огњановић.

 Математичку гимназију у Београду, поред гимназијалаца, похађају и најталентованији ученици 7. и 8. разреда основне школе.


Коментари