slide 10
slide 9
slide 6
slide 5
slide 4
 
 
 

Боровчанин на церемонији Фонда „Др Милан Јелић“ у Бања Луци

Државни секретар за омладину Ненад Боровчанин присуствовао је свечаној церемонији Фонда „Др Милан Јелић“ у Бања Луци и том приликом представио надлежним институцијама и стипендистима Републике Српске рад Фонда за младе таленте.


Како је рекао, Фонд за младе таленте „Доситеја“ регионални је лидер по броју одобрених стипендија. Од 2008. додељено је готово 10.000 стипендија.

Омладина представља најбољи енергетски потенцијал сваког друштва. Сарадњу Србије и Републике Српске потребно је проширити у области сарадње два фонда за стипендирање средњошколаца и студената. Србија је рада да сва своја знања и позитивна искуства подели са партнерима из Републике Српске – рекао је Боровчанин.

Он је нагласио значај рада Центра за каријерно вођење и саветовање, који помаже студентима након завршетка студија у даљем развоју каријере и спаја их са послодавцима и институцијама.


Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић истакао је да је из Фонда „Др Милан Јелић“ од 2007. године 1.280 студената добило стипендије у укупном износу већем од шест милиона КМ и додао да се нада да ће сарадња са Србијом у овом пољу допринети даљем унапређењу рада Фонда.

Свечаности доделе стипендија присуствовао је и координатор Радне групе Фонда за младе таленте Милош Радосављевић, председник Академије наука и уметности Републике Српске Рајко Кузмановић, као и представници Министарства породице, омладине и спорта.


Повезивање два фонда за стипендирање младих талената једна је од активности договорених Акционим планом у омладинском пољу за 2013. годину, а обе стране својим досадашњим залагањем показале су иницијативу да остваре све што је договорено почетком године.

 


Коментари