slide 10
slide 9
slide 6
slide 5
slide 4
 
 
 

37. СЕДНИЦА ФОНДА ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ

Фонд за младе таленте Републике Србије ће у понедељак, 1. октобра 2012. године одржати своју 37. седницу, којом ће по први пут председавати министар омладине и спорта, проф. др Алиса Марић, председник Фонда. На седници ће, поред осталог, бити разматрана Одлука о расписивању Конкурса за стипендирање најбољих студената  завршне  године  основних  академских студија или мастер академских студија или интегрисаних академских студија на факултетита/универзитетима чији је оснивач Репубика Србија, за школску 2012/2013. годину.

По наведеном конкурсу, Фонд ће стипендирати до 1000 најбољих студената који су уписали завршне године студија у Републици Србији у текућој школској години. Предстојећим конкурсом, биће стипендирана пета генерација студената, у износу од 25.000 динара месечно, за десет наставних месеци.

Од августа 2008. године, од када је Фонд при Министарству омладине и спорта до маја 2012. године, награђено је и стипендирано преко 8400 ученика средњих школа и студената и за те намене утрошио преко 2.200.000.000,00 динара. Кроз 13 конкурса, стипендирано је око 4000 студената завршних година студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија и само за те намене издвојено је више од 1.000.000.000,00 динара, стипендирано је и 985 студената који су своје школовање наставили на иностраним универзитетима, док је преко 3500 ученика средњих школа награђено због изузетних успеха постигнутих на такмичењима у земљи и иностранству.

У оквиру Фонда налази се и Центар за каријерно вођење и саветовање младих талената који настоји да стипендистима Фонда кроз сарадњу са најзначајнијим компанијама у Србији пружи информације о могућностима за стицање радног искуства и професионални развој, али и да им пружи конкретну помоћ кроз програме стручне праксе. Центар, такође, има задатак да младим талентима помогне у избору врста ангажовања, као и стручног и академског усмерења.

Поред доделе стипендија и награда Фонд за младе таленте је својим стипендистима кроз сарадњу са најзначајним институцијама у држави омогућио низ додатних активности и погодности које ће им пружити значајну помоћ и подршку у даљем школовању и стручном усавршавању.


Коментари